dag 17, Yogjakarta, kraton
20 juni 2012 - Jogjakarta, Indonesië
Vanochtend, na het ontbijt, zijn we met de becjak naar het kraton gereden. Vandaag is het wel open en er wordt een gamalan voorstelling gegeven. De door de aardbeving van 2006 beschadigde gerbouwen van het kraton zijn inmiddels goed gerestaureerd en we kunnen dus een paar mooie fotos maken. Mensen die mogen wonen in het Kraton bespelen de gamalaninstrumenten en tijdens de muziek geven ze een voorstelling met wajangpoppen. Heel leuk om te zien. Na een tijdje rondgekeken te hebben nemen we een becjak naar jalan malioboro: de bekenste winkelstraat van Yogja. Het is er altijd erg druk en je kunt er leuke dingen kopen. Daarna is het tijd om iets te drinken en eten, dus lopen we een gang (steegje) in naar restaurant Superman. Sinds onze vorige reis naar Yogja weten we dat je hier lekker kunt eten. Na 3 dagen Yogja is er voor ons niet zoveel meer te zien, de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Prambanan en Borobudur hebben we vorige reis al gezien. We besluiiten om morgen met de trein naar Surabaya te gaan. Dat moet een mooie rit zijn. We lopen naar het treinstation om tickets te kopen, maar in de hal zijn ruim 200 wachtenden vor ons en er zijn maar 5 loketten, dat gaat hem dus niet worden. Inmiddels is het gaan regenen en we nemen een taxi naar jalan Prawirotaman, de straat waar ons hotel is. Hier zijn ook verschillende reisbureautjes dus gaan we daar eens kijken voor een alternatief voor de treinreis. We kunnen met de bus, maar die vertrekt al om 6 uur, alweer zo vroeg: daar hebben we geen zin in. Vliegen kan ook en een ticket kost maar 14 euro pp meer dan een treinticket. Prima, dan zijn we binnen een uurtje in Surabaya. Reserveren dus. 'S avonds lekker gegeten bij restaurant Aglioo : zalm met pesto en frietjes, (3,50 euro) heerlijk na 2 dagen toast en bananen (Netty heeft 2 dagen een beetje last van haar buik gehad) . In de straat lopen muziekbandjes die de restaurants langsgaan om enkele nummers te spelen en daarmee wat geld verdienen. Gezellig hoor zo 'n livebandje en sommigen kunnen nog heel goed zingen ook (degenen die slecht zingen geven we gewoon iets minder hihi. Eigenlijk hadden we hun meer geld moeten geven : voor zanglessen). De fotos van de laatste dagen komen er nog aan hoor, de pc van het hotel is erg traag en slaat steeds vast, dus proberen we om ze morgen in Surabaya te uploaden. Groetjes

ben benieuwd naar de foto's
grtjs vanuit Rucphen.
Jullie blog is echt super. Leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien. Snap nu wel waarom jullie dit geweldig vinden. Foto's zien er super uit. Geniet nog maar lekker. Blijf jullie zeker volgen.
Groetjes,
Patricia
wat leuk zeg jullie reisblog!
Zo kunnen we hier vanuit werk zien hoe geweldig jullie reis is.
Wat een ervaring weer zeg! Leuk jullie verhalen te lezen en foto's te zien.
Jullie zijn nu waarschijnlijk aan het aftellen maar horen snel de verhalen nog van jullie als jullie weer de voetjes op Nederlandse bodem zetten.
Veel plezier en geniet er nog lekker van.
gr Sandy