dag 15, van Padang maar Yogjakarta

18 juni 2012 - Jogjakarta, Indonesië

Om 7 uur staan we op het vliegveld van Padang voor onze vlucht naar Yogjakarta. Het is al aardig druk, veel vluchten vertrekken hier vroeg. We v;iegen via Jakarta, bijna alle vluchten lopen via de hoofdstad, zelf wanneer je van de ene plaats op Sumatra naar de andere plaats op Sumatra vliegt, ga je eerst naar Jakarta; dit is de transfer luchthaven. Vaak niet erg logisch, want een vlucht die eigenlijk in een klein uurtje gedaan kan worden, krijgt op deze manier een totale reistijd van 7 tot 8 uur. Er zal wel een economische reden achter zitten. Onderweg vliegen we over de Kerinci vulkaan (3000 mtr), het is helder weer en we kunnen in de krater kijken. Op de internationale luchthaven van Jakarta heben we een een transfertijd van 4 uur, wat een smerige luchthaven is dit, althans de transfer terminal (de rest hebben we niet gezien). Misschien komt het omdat er zo ontzettend veel passagiers gebruik van maken, maar we hadden ons er toch iets anders van voorgesteld. Even wat gedronken en gegeten en om 14.00 uur vliegen we door naar Yogjakarta (vlucht van 1 uur en 15 minuten). In Yogja hebben we een leuk klein hotelletje gevonden; de badkamer heeft een mini binnentuintje. In de straat van het hotel zijn verschillende goede en nette restaurants met Indonesich, maar ook westers eten. We zitten dus weer goed voor de komende dagen.Morgen een beetje rustig aan doen en de omgeving (weer eens) gaan verkennen. Sampai jumpa lagi (tot later, vrij vertaald dan)

1. Edwin Hendriks:
    18 juni 2012
    Leuk om te horen dat jullie weer veilig zijn geland op plaats van bestemming we blijven lezen tot morgen lol
  2. Robin:
    18 juni 2012
    Hoi hoi, hier even een update vanuit het mooie breda. Jay is ziek. Hij heeft koorts vanwege twee spuitjes die hij heeft gehad. Verder groeit hij goed en zit hij mooi op gewicht. Levi en kaylee hebben beide een heel mooi rapport en gaan dit jaar naar de volgende groep. Celine een paar aandachtpuntjes en moet groep vier over doen. Verder is het weer wisselvallig. Bij jullie thuis is ook alles in orde. Npg twee weken volegsn mij en dan zijn jullie weer gezellig thuis. Geniet er npg maar even van want voor je het weet ist voorbij. Xxxxx van ons allemaal
  3. carmen en ton:
    He Tante Netty en ome Leo,

Mooi foto's en leuk zo het reis schema te kunnen lezen van jullie heel veel plezier nog daar geniet ervan gr van ons allemaal x
  4. Larry, Kim, Noa en Kiki:
    19 juni 2012
    Selemat makang... Doe mij maar sajoer en lekker wat sateh...!!
    Rendang is ook wel lekker... ;-)

Blij dat jullie weer een lekker avontuur hebben.
    Geniet er van pa en ma...
    Jullie hebben het verdiend. Als wij zien wat de kids nu samen uit spoken. Kijken wij al uit naar de periode over een jaar of 20... Dan kunnen we zelf ook op wereldreis!

Groetjes van ons! Lar kim en de kids